ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

 y kazantzakis

Εκδηλώσεις για τα 130 χρόνια από τη γέννηση του Καζαντζάκη

Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννηση του Ν.Καζαντζάκη και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ( International Society of Friends of NIKOS KAZANTZAKIS) που ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια οργανώνει για το μεγάλο Έλληνα συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, αυτό το χρόνο, τις παρακάτω δύο κύριες εκδηλώσεις:

 

Διάλεξη με θέμα «Τα Θεατρικά έργα του Νίκου Καζαντζάκη»,
Ομιλητής: Γιάννης Γεωργίου
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, 3.30 μμ.
Στην αίθουσα της Ποντιακής Κοινότητας
345 VictoriaStreet, Brunswick.

 

Γενική Συνέλευση Μελών και εκδήλωση με σύντομες ομιλίες, απαγγελίες και μουσική.
Κύριος ομιλητής: Γιώργος Στασινάκης, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, 4.00 μμ.
Στην αίθουσα της Ποντιακής Κοινότητας
345 VictoriaStreet, Brunswick.

 

Το Γραφείο μας θεωρεί πως οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι μια ευκαιρία για την γνωριμία των μαθητών με το τεράστιο έργο και την προσωπικότητα του συγγραφέα και καλεί όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται να συμπεριλάβουν στο σχεδιασμό τους κάποια σχετική εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Έχουμε κάνει μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο και προτείνουμε ενδεικτικά :

 

  1. Μια πρόταση διδασκαλίας των Ελληνικών μέσα από τη βιογραφία του Ν.Καζαντζάκη με ενδεικτικά αποσπάσματα από το βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο». Επισυνάπτεται παρουσίαση της Χριστίνας Αργυροπούλου (επίτιμη σύμβουλος Π.Ι.)

  2. Την προβολή της ταινίας «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, ένας ανήσυχος ταξιδευτής» http://www.youtube.com/watch?v=p222RJOYi3Q

Είναι μια οπτικοακουστική σύνθεση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ντοκιμαντέρ animated» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-13 ετών. Πρόκειται για ένα αφαιρετικό οδοιπορικό στη ζωή και το συγγραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη μέσα από πρωτότυπες εικαστικές συνθέσεις με έντονο το συναισθηματικό και βιωματικό στοιχείο. Επιλεγμένα επεισόδια της ζωής του συγγραφέα «εμψυχώνονται» με προσεγμένο, αισθητικό τρόπο και δραματοποιούνται μέσα από κείμενα και διαλόγους αντλημένους από διάφορα κείμενά του. Η ταινία είναι υλικό από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»:

http://www.kazantzakis-museum.gr/index.php?pre_id=1748&id=2484&level=4&pre_level=3&pp_level=6&lang=el

Κλείνοντας τις παραπάνω δραστηριότητες θα μπορούσαν τα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά γράφοντας ένα μικρό κείμενο ή ζωγραφίζοντας το χελιδονόψαρο που παρουσιάζεται στην ταινία ή κάποιο πορτρέτο του Νίκου Καζαντζάκη. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν στη δεύτερη εκδήλωση και θα πάρουν ανάλογη προβολή.

Οι τρεις καλύτερες εργασίες θα βραβευτούν και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα αναμνηστικό πιστοποιητικό συμμετοχής. Τα βραβεία και τα πιστοποιητικά θα απονεμηθούν στην εκδήλωση της 15ης Δεκεμβρίου. Οι συμμετέχοντες μαθητές θα πρέπει στις εργασίες τους να δηλώνουν την ηλικία τους, την τάξη τους και το σχολείο τους.

 

Μπορείτε για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσετε με το Γραφείο μας ή με τον (Δρ) Χρήστο Ν. Φίφη, Πρόεδρο της Εταιρείας Φίλων ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

στηδιεύθυνση:

Christos Fifis, 8 Fulview Court, Templestowe, 3106, Email:           Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Όλα τα παραπάνω καθώς και συμπληρωματικό υλικό θα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Γραφείου μας: http://eduoff-melbourne.world.sch.gr/

 

Ανακοινώσεις