Διαδικαστικά θέματα - Έχω ειδοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ότι πρόκειται να αποσπαστώ στην Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία. Ποια είναι τα πρώτα βήματα, προκειμένου να ετοιμαστώ;

 

 

Επικοινωνία με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας στη Μελβούρνη. Προκειμένου να ταξιδέψετε στην Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία, απαιτείται η έκδοση βίζας. Το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης (ΣΓΕ) Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας θα σας χορηγήσει, για τον σκοπό αυτό, lettersupport. Είναι, επομένως, απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το ΣΓΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , αποστέλλοντας στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε να σας αποσταλλεί έγκαιρα το συγκεκριμένο έγγραφο.

Προετοιμασία και κατάθεση δικαιολογητικών για την έκδοση βίζας. Η βίζα την οποία αιτούνται οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στην Αυστραλία είναι αυτή που χαρακτηρίζεται ως “Temporary work (International relations) visa (subclass 403) - Foreign Government Agency stream". Με δεδομένο ότι η νομοθεσία της Αυστραλίας αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο όσον αφορά τη μεταναστευτική της πολιτική, τόσο η ονομασία, όσο και ο κωδικός αριθμός της εν λόγω βίζας ενδέχεται να τροποποιηθούν. Η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, παρέχει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που αφορά τη συγκεκριμένη βίζα. Αφού μελετήσετε προσεκτικά την ιστοσελίδα στην οποία θα σας οδηγήσει ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος, συγκεντρώστε τα δικαιολογητικά και υποβάλλετε την αίτηση.

Έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων. ΜΕΤΑ την έκδοση της σχετικής βίζας, θα πρέπει να εκδόσετε τα εισιτήρια μετάβασής σας, έπειτα από συνεννόηση με το ΣΓΕ, ώστε να ενημερωθείτε για την περιοχή στην οποία πρόκειται να εργαστείτε.

Πίσω στις ερωτήσεις

Ανακοινώσεις