Ανακοινώσεις

Απονομή Βραβείων Διαγωνισμού

Μελβούρνη, 21.05.2018

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
«Στα Μονοπάτια της Μυθολογίας»

Σας ανακοινώνουμε ότι η απονομή βραβείων του Διαγωνισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: «Στα Μονοπάτια της Μυθολογίας» θα λάβει χώρα την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στους χώρους του Γενικού Προξενείου Ελλάδας της Μελβούρνης και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Στην απονομή μπορούν επίσης να παρευρεθούν και οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών.

Η Συντονίστρια Εκπαίδευσης
Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

Δρ Γεωργία Νικολαΐδου

 

2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας

Αιτήσεις συμμετοχής στο 1ο στάδιο της Ολυμπιάδας γίνονται δεκτές από 4/12/2017 έως 18/12/2017 στην ιστοσελίδα http://smg.web.auth.gr/wordpress/?page_id=7520 και οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στις 10/1/2018 (απόγευμα).

Για αναλυτικές πληροφορίες καντε κλικ εδώ

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την 2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την 2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας.

Αιτήσεις συμμετοχής στο 1ο στάδιο της Ολυμπιάδας γίνονται δεκτές έως 21/12/2017 στην ιστοσελίδα http://smg.web.auth.gr/wordpress/?page_id=7520 και οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στις 10/1/2018 (απόγευμα).

Για αναλυτικές πληροφορίες καντε κλικ εδώ

Νικητές του διαγωνισμού "Στα μονοπάτια της Ελληνικής Μυθολογίας"

Μελβούρνη 20.04.2018,


Το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους νικητές του διαγωνισμού «Στα μονοπάτια της Μυθολογίας», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, τον Φεβρουάριο – Μάρτιο 2018.

Πραγματικά η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και οι δημιουργίες των παιδιών χαρακτηρίζονταν από πρωτοτυπία και έμπνευση. Το έργο της απονομής των βραβείων ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς υπήρξε πληθώρα συμμετοχών σε όλες τις κατηγορίες. Μεγάλος αριθμός εργασιών που κατατέθηκαν χαρακτηρίστηκαν υψηλού επιπέδου, αποκαλύπτοντας το μεράκι των μαθητών και την αγάπη τους για την Ελλάδα και την ελληνική μυθολογία.

Η Επιτροπή αποφάσισε να απονέμει δύο βραβεία σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες.

Οι νικητές της ηλικιακής κατηγορίας 4 – 8 ετών είναι:
1α. Έλενα Δήμου – Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (Balwyn campus)
1β. Νίκη Σακελλαρίου, Oakleigh Grammar

Οι νικητές της ηλικιακής κατηγορίας 9 – 12 ετών είναι:
1α. Μιχάλης Παφλής – VSL South Oakleigh campus
1β. Σπυριδούλα Σουρή – St John Greek Orthodox College

Οι νικητές της ηλιακής κατηγορίας 13 – 16 ετών είναι:
1α. Αθηνά Αναστασοπούλου- Strathmore Secondary College
1β. Γιάννα Λαζαρίδου- Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (Doncaster campus)

Για ακόμη μια φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αλλά και να συγχαρούμε θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό καθώς και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι αγκάλιασαν και ενθάρρυναν τη συμμετοχή των μαθητών τους στον προαναφερόμενο διαγωνισμό. . Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό θα παραλάβουν τιμητικό έπαινο συμμετοχής.

Σε επόμενη ανακοίνωση θα σας πληροφορήσουμε για την ημέρα και τον τόπο όπου θα δοθούν τα έξι βραβεία των μαθητών.

Με εκτίμηση,

Δρ Γεωργία Νικολαΐδου

Συντονίστρια Εκπαίδευσης
Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδία

κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την ανακοίνωνση

SBS Radio Program

Ακούστε τις εκπομπές των σχολείων (Documentaries link) ή Ακούστε τις εκπομπές των σχολείων (SBS link)

 

Αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα (GR) (EN)

Tο ελληνικό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS σε συνεργασία με to Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη δίνει την ευκαιρία στα σχολεία όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα να συμβάλουν στην παραγωγή ενός ραδιοφωνικού προγράμματος διάρκειας 10 περίπου λεπτών με θέματα της επιλογής τους (π.χ. οι γιορτές της ελληνικής κοινότητας στη γειτονιά μου, διασκεδάζω ελληνικά, κάνω με τους συμμαθητές μου ένα θεατρικό δρώμενο στα ελληνικά και κουβεντιάζω γι αυτό κλπ) ή με θέματα που μπορεί να προκύψουν κατόπιν επικοινωνίας και σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο δημοσιογράφο.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλα τα σχολεία όπου διδάσκεται το  μάθημα των ελληνικών και σε μαθητές κάθε ηλικίας και βαθμίδας.

Οι λεπτομέρειες του ύφους, του σχεδιασμού και της ηχογράφησης κάθε εκπομπής θα καθορίζονται σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο του SBS κ. Βάιο Αναστασόπουλο σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την πραγματοποίησή της.

Το πρόγραμμα αυτό υπολογίζεται να ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου. Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, φόρμα της οποίας επισυνάπτεται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Βάιο Αναστασόπουλο στο 9949 2100.The SBS Greek Radio program in association with the Office of Education of the Consulate General of Greece in Melbourne offers the opportunity to Greek language schools to partake in the production of a radio program of about 10 minutes duration, which will focus on topics/matters of their own choice / preference (e.g. festivities organised by the Greek community in my area, Greek entertainment, a theatrical role-play between students).

Details of the content, layout and recording of each radio presentation will be arranged under the helpful direction of SBS Greek Radio presenter Mr. Vaios Anastasopoulos.

The program is expected to commence mid-March 2010. Schools wishing to participate in the program are requested to complete and send the attached Expression of Interest Application form.

For further information about the program, please contact Mr Vaios Anastasopoulos on 9949 2100.

Ανακοινώσεις