Πρόγραμμα εξετάσεων Ελλήνων εξωτερικού 2021 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε το πρόγραμμα εξετάσεων μαθημάτων γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού και ειδικών μαθημάτων, υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας "Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό", για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έτους 2021 και τον ορισμό προθεσμίας υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

  

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Εισαγωγή Ελλήνων του Εξωτερικού σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές

Οι Έλληνες του εξωτερικού, που επιθυμούν την εισαγωγή τους στις προκαταρκτικές δοκιμασίες των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 καθώς και στις προκαταρκτικές δοκιμασίες των Σχολών Αξιωματικών και των Σχολών Αστυφυλάκων ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, μπορούν να ενημερωθούν για τις σχετικές προθεσμίες εδώ.

 

Οδηγίες Εισαγωγής Ελλήνων του Εξωτερικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Οι Έλληνες του εξωτερικού, που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα, μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οδηγίες, που αφορούν στις προϋποθέσεις υπαγωγής υποψηφίων στις κατηγορίες Ελλήνων του εξωτερικού & τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας στο (03) 9193 9913 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Τροποποίηση της αριθμ. Φ.151/20049/Β6/2007 Υπουργικής Απόφασης

Τροποποίηση της Φ.151/20049/Β6/2007 (ΦΕΚ 272/τ.Β'/1.3.2007) υπουργικής απόφασης "Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες του εδαφίου α της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997" (ειδική κατηγορία Ελλήνων του εξωτερικού).

Για το ΦΕΚ της τροποποίησης μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

 

Ανακοινώσεις